«Bullish» η Wood για τις 4 συστημικές

«Bullish» η Wood για τις 4 συστημικές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:14 Δημιουργία 30/08/18, 13:13

«Bullish» για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δηλώνει πως παραμένει η Wood, επικαλούμενη τις χαμηλές αποτιμήσεις. Εκτιμά πως τα αποτελέσματα του β' τριμήνου θα κινηθούν με την ίδια τάση, αν και με κάποια σταθεροποίηση στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η ίδια αναμένει αρνητικό σχηματισμό νέον NPEs, με περαιτέρω πρόοδο στο εταιρικό κομμάτι, αλλά λιγότερο ορατή πρόοδο στο κομμάτι της λιανικής.

Θεωρεί πως τα νούμερα θα είναι καθησυχαστικά, δείχνοντας μια βήμα προς βήμα βελτίωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, η οποία ωστόσο δεν θα είναι συγκλονιστική.

Κατά την εκτίμησή της, οι τράπεζες πιθανόν να αποφύγουν τις υπό πίεση αυξήσεις κεφαλαίου, ωστόσο η όποια περαιτέρω βελτίωσή τους θα περιοριστεί από την ισχνή δημιουργία προ προβλέψεων εσόδων, το εύθραυστο κόστος ρίσκου και τα χαμηλά ROTE.

Κορυφαία επιλογή της Wood παραμένει η Eurobank, για την οποία προβλέπει καθαρά κέρδη 41 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο.

Για την Alpha bank, προβλέπει οριακά κερδοφόρο τρίμηνο, με ισχυρά κέρδη από trading και μικρή μείωση -σε τριμηνιαία βάση- των βασικών προ προβλέψεων κερδών.

Για την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 0,00%, αναμένει πως η απομόχλευση θα συνεχίσει να έχει αρνητική επίπτωση στα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ εκτιμά πως σε τριμηνιαία βάση θα είναι υψηλότερα τα κόστη.

Για την Πειραιώς, αναμένει οριακή κερδοφορία το β’ τρίμηνο, σημειώνοντας πως λόγω της αναμενόμενης ανακοίνωσης διακοπής των δραστηριοτήτων σε Βουλγαρία και Αλβανία, καθώς και το έκτακτο κέρδος από την πώληση των Amoeba και Αρκτος, τα αποτελέσματα δεν θα είναι συγκρίσιμα.

Αν σου άρεσε κάνε