Κομισιόν για συντάξεις: «Κληρώνει» τον Οκτώβριο, «κλειδί» ο προϋπολογισμός

Κομισιόν για συντάξεις: «Κληρώνει» τον Οκτώβριο, «κλειδί» ο προϋπολογισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:52 Δημιουργία 04/09/18, 15:22

Για τον Οκτώβριο μεταφέρουν τις αποφάσεις γύρω από το αίτημα της Αθήνας περί επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου των περικοπών των συντάξεων το 2019 οι Βρυξέλλες, τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει ήδη πολιτικό παιχνίδι με τα περί «ακύρωσής» του, λογαριάζοντας κοινώς χωρίς τον ξενοδόχο.

Συγκεκριμένα, ανώτατος αξιωματούχος των Βρυξελλών διέρρευσε την Τρίτη προς τον Τύπο ότι όλα θα αποφασιστούν με την κατάθεση του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κύρια συζήτηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, που θα καταθέσει η Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου. Η πηγή τόνισε δε ότι «ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες», σημειώνοντας ότι η αποστολή θα ελέγξει εξαρχής τις διαρθρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, οι οποίες συμφωνήθηκαν για το 2017.

Ειδικά για το πρόνομοθετημένο πακέτο περικοπών, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι «αναμένει το τι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση» και εξήγησε ότι οι υπουργοί του Eurogroup θα θέλουν να δουν «την πλήρη δημοσιονομική εικόνα» πριν λάβουν μια απόφαση, καθώς όπως είπ, «οι τελευταίες συζητήσεις έγιναν το 2017, υπό τελείως διαφορετικές δημοσιονομικές συνθήκες».

Αν σου άρεσε κάνε