WSJ: Η Ελλάδα, ευάλωτη στην αστάθεια των αγορών

WSJ: Η Ελλάδα, ευάλωτη στην αστάθεια των αγορών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:00 Δημιουργία 10/09/18, 10:57

«Παρά το τέλος των μνημονίων, η Ελλάδα παραμένει η πιο εύθραυστη οικονομικά χώρα, ευάλωτη στις αγορές», επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο γίνεται αναφορά στην εκτόξευση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου πάνω από το 4%.

«Η δυσκολία του Αλέξη Τσίπρα έγκειται στο ότι η Ελλάδα έχει αποκοπεί από τα δάνεια διάσωσης, την ώρα που οι αγορές ομολόγων γίνονται ξανά ασταθείς, μετά από πολλά χρόνια», τονίζει η εφημερίδα, ενώ ο τίτλοε του άρθρου είναι «τα προγράμματα διάσωσης τελείωσαν, η Ελλάδα επιστρέφει στις θυελλώδεις αγορές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα αν και δεν έχει ανάγκη άμεσης προσφυγής στις αγορές, «χρειάζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών στα ομόλογά της αν πρόκειται να σταθεί οικονομικά στα πόδια της τα επόμενα χρόνια και να αποφύγει την επιστροφή στα δάνεια από τη Γερμανία και άλλες κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης».

Σχετικά με την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, η WSL σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δείξει ότι ισορροπεί ανάμεσα στις επιθυμίες των ψηφοφόρων του και τις αγορές και τους πιστωτές της ευρωζώνης που δεν θέλουν αποκλίσεις από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα οκτώ χρόνια των μνημονίων».

Αν σου άρεσε κάνε