Το «πιστόλι» στο τραπέζι από τον Ρέγκλινγκ: Απειλεί με «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης!

Το «πιστόλι» στο τραπέζι από τον Ρέγκλινγκ: Απειλεί με «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:49 Δημιουργία 10/09/18, 12:46

Το «πιστόλι» στο τραπέζι έβαλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στον απόηχο των κυβερνητικών προσδοκιών για «ακύρωση» του ψηφισμένου μέτρου των περικοπών των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο ίδιος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στην Αθήνα ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τότε θα «παγώσουν» τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Σημειώνεται πως η απειλή του Ρέγκλινγκ έχει «φόντο» το «παραμύθι» του Αλέξη Τσίπρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του εν λόγω μέτρου, το οποί ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αχρείαστο» από το βήμα της ΔΕΘ, αν και η κυβέρνησή του το έχει νομοθετήσει.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην αυστριακή εφημερία Die Presse, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός δανειστής αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που έχουμε συμφωνήσει για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκαν. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα επίπεδα χρέους εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά. Η Ελλάδα όμως μπορεί να ζήσει με αυτά καθώς οι ωριμάνσεις είναι πολύ μακρές και τα επιτόκια πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η συνεργασία με το ΔΝΤ δούλεψε καλά σε τέσσερις χώρες, που μπήκαν σε πρόγραμμα και μόνο στην Ελλάδα υπήρχαν περιστασιακά θέματα.

Τόνισε δε ότι «ήμασταν λεπτά μακριά από ένα Grexit το 2015».

Αν σου άρεσε κάνε