Σχοινάς: Με τον προϋπολογισμό του 2019 θα φανούν τα δημοσιονομικά περιθώρια ευελιξίας

Σχοινάς: Με τον προϋπολογισμό του 2019 θα φανούν τα δημοσιονομικά περιθώρια ευελιξίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:14 Δημιουργία 10/09/18, 15:07

Τον προϋπολογισμό του 2019 επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, για να δώσει το στίγμα των προθέσεων των θεσμών σχετικά με το αίτημα της Αθήνας περί επαναδιαπραγμάτευσης του ψηφισμένου μέτρου των περικοπών στις συντάξεις από το 2019.

Ερωτηθείς σχετικά και μία μόλις μέρα μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αφού τόνισε ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν, στη συνέχεια τόνισε πως με βάση τον προϋπολογισμό του 2019 θα αποφασιστεί αν υπάρχει «παράθυρο» για δημοσιονομική ευελιξία.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η πρόσφατη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι θεμελιώδους σημασίας και συνιστά αναγνώριση των προσπαθειών της χώρας και του ελληνικού λαού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ο κ. Σχοινάς, η τήρηση των δεσμεύσεων είναι επιβεβλημένη, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019, όπως και των άλλων κρατών-μελών, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες της Επιτροπής και στη συνέχεια θα διαπιστωθούν τα περιθώρια ευελιξίας που υπάρχουν.

Αν σου άρεσε κάνε