Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τηλεόρασης, που ψηφίστηκε στη Βουλή

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τηλεόρασης, που ψηφίστηκε στη Βουλή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:05 Δημιουργία 11/09/18, 17:00

Νόμος του κράτους είναι από την Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το επίδομα τηλεόρασης, καθώς υπερψηφίστηκε στη Βουλή το μέτρο που αφορά νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των ελληνικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας θα έχουν οι περιοχές της χώρας, που έως σήμερα δεν απολαμβάνουν τηλεοπτικής κάλυψης.

Υπολογίζεται πως το μέτρο αφορά 3.500 οικισμούς και 410.000 πολίτες, που κατοικούν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Ειδικότερα προβλέπεται η επιχορήγηση με ποσό 110 ευρώ εφάπαξ εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου στους μόνιμους κατοίκους για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού με ελεύθερη την επιλογή του παρόχου.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς σημείωσε πως «πρέπει να μιλήσουμε επί προγραμμάτων. Θα περίμενα να ακούσω τις απόψεις σας για κάθε ένα μέτρο από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι ασφαλιστικές εισφορές;». Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο ΚΙΝΑΛ, καλώντας το σε συζήτηση γι' αυτά τα θέματα.

Οι πολιτικές κόντρες συνεχίστηκαν για μια σειρά θεμάτων, με τη συζήτηση να ξεκινά από τα fake news και να πηγαίνει στο ασφαλιστικό σύστημα (με αναφορές στα όσα είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραγκούνης για το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ).

Αν σου άρεσε κάνε