Η μπάλα στην... εξέδρα από τον Τσακαλώτο για τις συντάξεις

Η μπάλα στην... εξέδρα από τον Τσακαλώτο για τις συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:53 Δημιουργία 21/09/18, 15:45

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από χθες, μετά από τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, προχωρά ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019.

Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της».

Κλείνοντας τη δήλωση του, ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει πως «η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.

Αν σου άρεσε κάνε