«Βουτιά» για την οικονομική εμπιστοσύνη ένα μήνα μετά την... «έξοδο» από τα μνημόνια

«Βουτιά» για την οικονομική εμπιστοσύνη ένα μήνα μετά την... «έξοδο» από τα μνημόνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:41 Δημιουργία 27/09/18, 15:31

Ραγδαία επιδείνωση σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα μετά την περιλάλητη «έξοδο» από τα μνημόνια, γεγονός που διαψεύδει το κυβερνητικό success story με την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης σημείωσε «βουτιά» στις 101,3 μονάδες, διολισθαίνοντας στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2017. Τον περασμένο Αύγουστο ο ίδιος δείκτης βρισκόταν στις 105,3 μονάδες, ενώ τον Ιούλιο στις 105,2 μονάδες.

Από τους επιμέρους κλάδους, σημαντική είναι η κάμψη, που καταγράφεται στη βιομηχανία, ενώ αντίθετα βελτιωμένη είναι η εικόνα στις κατασκευές και το λιανεμπόριο. Μειωμένη είναι, από την άλλη πλευρά, η μέτρηση σε ότι αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Πρόκειται για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος για δεύτερο συνεχή μήνα, όπως καταγράφουν τα στοιχεία, που συλλέγει η Κομισιόν από τον ΙΟΒΕ.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στην Ευρωζώνη καταγράφεται υποχώρηση τον συγκεκριμένο μήνα, αλλά σε πολύ πιο ήπιους ρυθμούς, καθώς ο δείκτης από τις 111,6 μονάδες τον Αύγουστο περιορίζεται στις 110,9.

Αν σου άρεσε κάνε