Κυβέρνηση; Μη αναγκαίες οι περικοπές στις συντάξεις

Κυβέρνηση; Μη αναγκαίες οι περικοπές στις συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:35 Δημιουργία 01/10/18, 14:24

Σε νέες υποσχέσεις για τη μη περικοπή των συντάξεων από τη αρχή του 2019 προέβη σήμερα, Δευτέρα, η κυβέρνηση όπως προέκυψε από την ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στους πολιτικούς συντάκτες.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε, έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί και το σύνολο των αντιμέτρων.

«Έχουμε εξηγήσει -και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο- ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε, η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Αν σου άρεσε κάνε