Για «υπεραντίδραση των αγορών» κάνει λόγο η κυβέρνηση

Για «υπεραντίδραση των αγορών» κάνει λόγο η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:02 Δημιουργία 03/10/18, 18:53

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρνητικό «πρωταγωνιστή» τις τράπεζες προχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε διαρροές τους, οι συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα, λέγοντας πως «όπως κάθε φορά έτσι και τώρα ένα δημοσίευμα του Bloomberg προκάλεσε την υπερβολική αντίδραση των αγορών».

Υποσχέσεις για τις συντάξεις

Αναφορικά με το ζήτημα περικοπής των συντάξεων από την αρχή του 2019, από το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνουν πως «δεν εξετάζονται δυο σενάρια από την κυβέρνηση», αναφορικά με τα όσα υπάρχουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, σημειώνουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου (π.χ. φορολογίας) θα επιτύγχανε δημοσιονομικό χώρο της τάξης του 1,3% για να το διαχειριστεί όπως θέλει».

Όπως σημειώνουν, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η περικοπή των συντάξεων δεν κρίνεται αναγκαία. «Η κυβέρνηση δεν συζητά την αναστολή του μέτρου αλλά την κατάργηση του» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, προσθέτουν με νόημα ότι όπως προκύπτει και από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αφορά στο 2019, 2020 και 2021 η ελληνική οικονομία καταγράφει υπεραπόδοση και τα τρία έτη.

Αν σου άρεσε κάνε