Χουλιαράκης: Το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει, μόλις σταματήσουν οι διεθνείς αναταράξεις

Χουλιαράκης: Το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει, μόλις σταματήσουν οι διεθνείς αναταράξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:49 Δημιουργία 04/10/18, 15:49

Στις διεθνείς αναταράξεις απέδωσε την αύξηση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου ο Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο ίδιος αναφερόμενος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, είπε πως τα επιτόκια θα υποχωρήσουν, μόλις σταματήσουν οι αναταράξεις από την Ιταλία και τις αναδυόμενες οικονομίες.

Ακόμα, επεσήμανε πως «δεν χρειάστηκε τέταρτο πρόγραμμα γιατί τα δημοσιονομικά μπήκαν σε βιώσιμη τροχιά»

Συνέχισε λέγοντας πως η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίζεται βήμα- βήμα, προσθέτοντας πως «το κόστος δανεισμού από το 11% υποχώρησε στο 4%, παραμένει υψηλό αλλά είναι χαμηλότερο από αυτό που υπήρχε».

Όσον αφορά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ο Γ. Χουλιαράκης σημείωσε πως «είναι το πρώτο που αποτυπώνει την αλλαγή στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επεκτείνει χωρίς να περιστέλει».

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα είναι το πρώτο προσχέδιο προϋπολογισμού από το 2010 που αποτυπώνει αλλαγή στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής σε κατεύθυνση φιλική στη μεγέθυνση, που ενισχύει την κοινωνική προστασία, που επεκτείνει αντί να περιστέλλει. Αυτά ορίζουν το τέλος του προγράμματος και όχι μία ημερομηνία λήξης ενός συμβολαίου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας παρέμβαση που είχε κάνει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν προδιαδεγραμμένη όπως και κάθε συμβόλαιο που λήγει.

Αν σου άρεσε κάνε