Ο Τσακαλώτος πουλάει «ανάπτυξη» στην Ασία

Ο Τσακαλώτος πουλάει «ανάπτυξη» στην Ασία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:19 Δημιουργία 08/10/18, 14:05

Την ώρα που οι τράπεζες «καταρρέουν», τα ομόλογα έχουν «σκαρφαλώσει» σε απαγορευτικά επίπεδα και οι αγορές «βλέπουν» υψηλό ρίσκο για την Ελλάδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «πουλάει» ανάπτυξη κατά την παραμονή του στην Ασία.

Ο υπουργός Οικονομικών παραχώρησε, μάλιστα, συνέντευξη στην εφημερίδα Nikkei Asian Review, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Μεταξύ άλλων, στο ασιατικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος «φλερτάρει τους Ασιάτες επενδυτές, ενθαρρύνοντάς τους να αξιοποιήσουν την οικονομική ανάκαμψη της ΕλλάδαQ και να αδράξουν το πλεονέκτημα του "πρώτου παίκτη", το οποίο τώρα απολαμβάνει η Κίνα».

«Οι επενδυτές που θα κινηθούν έγκαιρα, θα μπουν ακριβώς την ώρα που αρχίζουν να αυξάνονται οι τιμές» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός, κάνοντας λόγο για «πολλαπλές επενδυτικές ευκαιρίες, από τα ακίνητα και την αγορά αερίου έως τα αγροτικά προϊόντα και τα χημικά».

Η ελληνική οικονομία, όπως υπενθυμίζει στη συνέχεια, συρρικνώθηκε κατά 1/4 λόγω της κρίσης χρέους και των μέτρων λιτότητας που ακολούθησαν. «Είχαμε μια ύφεση που ήταν από τις μεγαλύτερες που είχε ποτέ μια χώρα σε περίοδο ειρήνης» επισημαίνει προς επίρρωση.

«Ωστόσο, τον Αύγουστο, η Ελλάδα έβαλε τέλος σε οκτώ χρόνια οικονομικής βοήθειας» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, το οποίο δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην παρότρυνση του κ. Τσακαλώτου προς τους Ασιάτες επενδυτές «να αποκτήσουν μια “δίκαιη εικόνα” για τη σημερινή Ελλάδα».

«Έχοντας αφήσει πίσω την κρίση, η Ελλάδα αναμένει ανάπτυξη 2,1% φέτος και 2,5% το 2019. Οι τιμές των ακινήτων είναι περίπου στο μισό σε σχέση με την προ-κρίσης περίοδο. Οι επενδυτές επωφελούνται, ενώ νέα ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν σ' όλη την Αθήνα» καταλήγει το δημοσίευμα της Nikkei Asian Review.

Αν σου άρεσε κάνε