Ο Κορκίδης αποχωρεί από την προεδρία της ΕΣΕΕ

Ο Κορκίδης αποχωρεί από την προεδρία της ΕΣΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:01 Δημιουργία 11/10/18, 15:58

Την αποχώρηση του από την προεδρία της ΕΣΕΕ τον ερχόμενο μήνα, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία του ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Βασίλης Κορκίδης μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι «η ΕΣΕΕ σ’ έναν μήνα έχει εκλογές, προκειμένου να αναδείξει τη νέα διοίκηση», ενώ επανέλαβε ότι η δέσμευσή μας «για την ουσιαστική συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, είναι δεδομένη».

«Άλλωστε, και η χώρα εισέρχεται σε μία νέα εποχή και καλείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη» έσπευσε να προσθέσει.

Αναφερόμενος ευρύτερα στην οικονομία, επεσήμανε ότι σήμερα ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και του τρόπου δράσης της εργασίας και των επιχειρήσεων, είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. «Με στόχο τη διατήρηση και την εμβάθυνση του δημοκρατικού κεκτημένου με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων που βαθαίνουν» έσπευσε να προσθέσει.

«Ένας κύκλος έκλεισε με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής. Αισθάνομαι ότι με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων μου στην ΕΣΕΕ καταφέραμε να εγγράψουμε στη συλλογική συνείδηση ότι ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας και σ’ αυτό το πλαίσιο να κατοχυρώσουμε έναν αυτόνομο ρόλο για τη ΜμΕ στο πεδίο των πολιτικών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» εξήγησε, καταλήγοντας.

Αν σου άρεσε κάνε