Ο Τσακαλώτος «ξορκίζει» τις μειώσεις στις συντάξεις

Ο Τσακαλώτος «ξορκίζει» τις μειώσεις στις συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:20 Δημιουργία 18/10/18, 14:14

Συνέχεια στις διαβεβαιώσεις για τη μη περικοπή των συντάξεων από την αρχή του 2019 έδωσε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία αμφισημία στο τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατ. ευρώ».

Όπως τόνισε, στην πραγματικότητα είναι πιο επεκτατικός αυτός ο προϋπολογισμός διότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αντίμετρων. «Το ότι είμαστε σοβαρή κυβέρνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχαμε και δημοσιονομικό χώρο το 2018 και ξεκίνησαν νωρίτερα να υλοποιούνται θετικά μέτρα (επιδότηση παιδιών κ.λπ.)», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας. Σχολίασε ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα».

Όπως πρόσθεσε, «το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές». Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι λέει «ας καταστραφεί η χώρα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας» και ότι «επενδύει στον εθνικό διχασμό».

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει στις εκλογές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος και σε αυτό της ΝΔ «το οποίο δεν βγαίνει», όπως είπε.

Αν σου άρεσε κάνε