Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ για την παρουσίαση βιβλίου

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ για την παρουσίαση βιβλίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:59 Δημιουργία 22/10/18, 14:55

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Κρίση του Ευρώ. Η ιστορία εκ των έσω σε Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-economia Publishing σε πρώτη έκδοση μετά την αρχική του κυκλοφορία στα ολλανδική και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολλά είναι αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί για την κρίση στην Ευρωζώνη: για τις αιτίες και τον αντίκτυπο της καταρρέουσας οικονομίας, για τη δαπανηρή διάσωση των τραπεζών, για τα αυξανόμενα χρέη, για τις προβλέψεις περί τέλους του ευρώ, για την επαπειλούμενη έξοδο της Ελλάδας, για τη διαρκή αναζήτηση των υπαιτίων, για τις διαφωνίες όσον αφορά τις λύσεις, καθώς και για τα σοβαρά επακόλουθα για τους λαούς ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ως πρόεδρος του Eurogroup, ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις. Στο βιβλίο εξιστορεί τα περιστατικά όπως τα έζησε και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: Τι πήγε στραβά; Πώς έληξε τελικά η κρίση; Και ποιο θα είναι το μέλλον της Ευρωζώνης;

Είναι η προσωπική ιστορία του πρώην προέδρου του Eurogroup, του Ντάισελμπλουμ, όπου περιγράφει εκ των έσω πώς μια ολόκληρη ήπειρος ισορρόπησε επί χρόνια στο χείλος του γκρεμού και πώς κατάφερε τελικά να διασωθεί.

Αν σου άρεσε κάνε