Αμετάβλητες οι απορρίψεις για επιχειρηματικά δάνεια στο γ' τρίμηνο

Αμετάβλητες οι απορρίψεις για επιχειρηματικά δάνεια στο γ' τρίμηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:51 Δημιουργία 23/10/18, 14:47

«Τσιμπημένες» ήταν για το γ' τρίμηνο του 2018 οι απορρίψεις αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου του 2018.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από αυτές αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Όσον αφορά στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια το γ΄τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης τους παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 .

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου του 2018.

Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το γ΄τρίμηνο του 2018.

Αν σου άρεσε κάνε