SoGen: Οσονούπω εκτός MSCI τρεις ελληνικές τράπεζες

SoGen: Οσονούπω εκτός MSCI τρεις ελληνικές τράπεζες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:59 Δημιουργία 02/11/18, 12:55

Μία πρόβλεψη «βόμβα» για την εγχώρια τραπεζική αγορά, η οποία είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις ενώ οι μετοχές του κλάδου αδυνατούν να σηκώσουν «κεφάλι», κάνει η Societe Generale.

Ειδικότερα, ο οίκος σε νέα του έκθεση «βλέπει» την έξοδο της Eurobank, της Πειραιώς και της Εθνικής από τον MSCI των αναδυόμενων αγορών κατά την αναθεώρηση των δεικτών στις13 Νοεμβρίου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου.

Ως αιτία εξόδου της Eurobank η Societe Generale αναφέρει τη γενικότερη απομείωση του κλάδου (segment decrease), ενώ για την Πειραιώς και την Εθνική τη μείωση της κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ρευστοποιήσεις στις τρεις μετοχές. Για την Eurobank εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 52,73 εκατ. δολάρια (79 εκατομμύρια μετοχές), για την Πειραιώς τα 17,6 εκατ. δολάρια (12 εκατ. μετοχές) και την Εθνική Τράπεζα τα 39,87 εκατ. δολάρια (23,3 εκατ. μετοχές).

Σχετικά με τον δείκτη αναδυόμενων, στην έκθεση του οίκου επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλές δυνητικές διαγραφές, αλλά και επτά πιθανές προσθήκες. Πρόκειται για τις Divi's Laboratories, Fila Korea, Gulf Energy Development, Guangzhou Baiyunshan Pharmaceu, Mesaieed Petrochemical, Muangthai Capital και Zhejiang Supor.

Συμπεριλαμβανομένων των τριών ελληνικών τραπεζών θα υπάρξουν συνολικά 34 διαγραφές. Όπως αναφέρει, πάντως, η Κίνα αποτελεί πηγή σύγχισης για τις εκτιμήσεις αλλά πιστεύει ότι η συμμετοχή της χώρας είναι πολύ υψηλή και μπορούν να υπάρξουν πολλές διαγραφές. Εκτός Κίνας στους «άτυχους» περιλαμβάνει τις Doha Bank QPSC, Dubai Investments, Eurobank Ergasias, Teco Electric and Machinery, Macronix και Moneta Money Bank (MONET CP).

Αν σου άρεσε κάνε