Με «αιχμές» θα ψηφίσει η ΝΔ τις επιστροφές των αναδρομικών

Με «αιχμές» θα ψηφίσει η ΝΔ τις επιστροφές των αναδρομικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:23 Δημιουργία 08/11/18, 14:18

Η ΝΔ θα ψηφίσει τις επιστροφές των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια που έφερε σήμερα η κυβέρνηση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, που δεν παρέλειψε να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως φέρνει την εν λόγω τροπολογίας για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Η κυβέρνηση έρχεται σήμερα για να συμμορφωθεί επιτέλους με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Όμως η αναγκαστική συμμόρφωσή της γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

Ακόμα, ο κ Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η καταβολή των αναδρομικών «υλοποιείται με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

«Παρ' όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών, γιατί η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Αν σου άρεσε κάνε