Υπεγράφη η ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου

Υπεγράφη η ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:41 Δημιουργία 08/11/18, 16:37

Στην υπογραφή της τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου προχώρησε την Πέμπτη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η συγκεκριμένη τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας καλύπτει σήμερα συνολικά περισσότερους από 10.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ορίζει μεικτούς βασικούς μηνιαίους μισθούς από 798 ευρώ έως 871 ευρώ, αναλόγως της ειδικότητας και πλέον των προβλεπόμενων επιδομάτων, και οι οποίοι είναι υψηλότεροι από αυτούς της κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας, που επίσης επεκτάθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων την 21η Αυγούστου 2018, έχουν επεκταθεί 9 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους και οι οποίοι απολαμβάνουν αμοιβές και όρους εργασίας σημαντικά καλύτερους από τον κατώτατο μισθό.

Το υπουργείο προσθέτει πως θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις εν ισχύ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.