«Πανηγυρισμοί» Αχτσιόγλου από τη Βουλή για EWG και συντάξεις

«Πανηγυρισμοί» Αχτσιόγλου από τη Βουλή για EWG και συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:03 Δημιουργία 15/11/18, 17:56

Την έντονη ικανοποίηση της για τα όσα συμφωνήθηκαν στο σημερινό Euro Working Group σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα εξέφρασε από τη Βουλή η Έφη Αχτσιόγου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «στο Euro Working Group σήμερα, κατά την εισήγηση του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, δεν υπήρξε καμία ένσταση από καμία χώρα για τη μη εφαρμογή του μέτρου για απομείωση της προσωπικής διαφοράς», είπε η υπουργός Εργασίας.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «αντίθετα, εγκρίθηκαν τα μέτρα, ύψους 920 εκατομμυρίων, ευρώ που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ. Είναι μία θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έπεισε ότι δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο να γίνει, καθώς πετυχαίνει τους στόχους της. Είναι μία θετική εξέλιξη αυτό και σημαίνει ότι τέλειωσε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Είναι σημαντικό να προχωρά κανείς στην ακύρωση μέτρων που μας επιβλήθηκαν από τους δανειστές, πείθοντας τους εταίρους», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε