Οργή της ΝΔ για την κατάσταση στην αγορά εργασίας

Οργή της ΝΔ για την κατάσταση στην αγορά εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:29 Δημιουργία 17/11/18, 11:21

Επιθετική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας εξέδωσε το Σάββατο ο Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που δημοσίευσε χθες το υπουργείο Εργασίας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει πως κατεγράφη η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, με αρνητικό ρεκόρ 120.000 χαμένων θέσεων και τη μερική απασχόληση να σκαρφαλώνει στο 62,05%.

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Οκτωβρίου, είναι τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ. Από τη μια το αρνητικό ρεκόρ στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης και από την άλλη -στα ποιοτικά χαρακτηριστικά- η εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις» τονίζει ο κ. Βρούτσης.

Όπως αναφέρει η μείωση της ανεργίας έρχεται με μισθούς 317 ευρώ για έναν στους τρεις και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Εξοπολύει δε πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς όπως λέει με αποκλειστική ευθύνη της δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους.

Αν σου άρεσε κάνε