Επιφυλάξεις από την ΕΚΤ για το σχέδιο της ΤτΕ με τα NPL's

Επιφυλάξεις από την ΕΚΤ για το σχέδιο της ΤτΕ με τα NPL's

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:21 Δημιουργία 20/11/18, 16:33

Ηχηρό μήνυμα προς την Ελλάδα και τις τράπεζες για το σχέδιο που έχει ετοιμάζει ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τη μείωση των επισφαλών δανείων έστειλε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της Ντανιέλ Νουί.

Η απερχόμενη επικεφαλής του SSM, του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, δήλωσε πως το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι «δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτοντας πως «είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε».

Υπενθυμίζεται πως τα όσα συζήτησε ο κ. Στουρνάρας με τις ηγεσίες των ελληνικών τραπεζών για τη μείωση των NPL's αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κ. Νουί , αναφερόμενη στις επιδόσεις των ιταλικών ομολόγων ,επισήμανε πως η άνοδος των αποδόσεων δεν είναι τόσο μεγάλη για να δημιουργήσει ανησυχίες για την υγεία των ιταλικών τραπεζών.

«Υπάρχει από ότι φαίνεται μια ευαισθησία των αγορών όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους της ιταλικής κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Η ίδια ανέφερε ακόμα πως οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα δεν έχουν μεταδοθεί σε άλλες χώρες.

Αν σου άρεσε κάνε