«Παράθυρο» Σταθάκη σε παράταση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές

«Παράθυρο» Σταθάκη σε παράταση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:26 Δημιουργία 20/11/18, 17:21

«Παράθυρο» σε νέα παράταση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη άνοιξε ο Γιώργος Σταθάκης.

Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα λιγνίτη του Αμύνταιου, για την οποία έχουν λήξει οι κανονικές ώρες λειτουργίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης του διαγωνισμού των σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα εξαρτηθεί από τα αιτήματα των επενδυτών».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας μέχρι το 2030, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε σχετικά τον σταθμό της Μελίτης και της άδειας κατασκευής της δεύτερης μονάδας ότι η νέα μονάδα περιλαμβάνεται στον ενεργειακό σχεδιασμό, εφόσον γίνουν οι περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις των άλλων λιγνιτικών μονάδων.

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα του σταθμού του Αμυνταίου, ο οποίος έχει εξαντλήσει τις ώρες λειτουργίας του, ο υπουργός επεσήμανε πως υπέγραψε απόφαση, που παρατείνει τις ώρες λειτουργίας.

Αν σου άρεσε κάνε