Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Κύκνειο άσμα του 4ετούς κύκλου της αυταπάτης

Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Κύκνειο άσμα του 4ετούς κύκλου της αυταπάτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:39 Δημιουργία 21/11/18, 16:33

Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε την Τετάρτη από τη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά το σχολιασμό που έκανε ο τομέαρχης Οικονομικών της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε νωρίτερα το μεσημέρι.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για το κύκνειο άσμα ενός τετραετούς κύκλου αυταπάτης, ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού και ιδεοληψίας, προσθέτοντας ότι «η προσαρμογή σας στην πραγματικότητα κόστισε πανάκριβα αλλά ευτυχώς σύντομα θα ανοίξουμε ένα νέο κύκλο ευθύνης, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ρεαλισμού».

Αποδομώντας το success story που παρουσίασε νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παυλίδης, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ οι βαριές πολιτικές της λιτότητας συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα η οποία μετά την έξοδο από πρόγραμμα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».

Επανέλαβε πως η χώρα έβγαινε από το δεύτερο Πρόγραμμα στο τέλος του 2014 με ανάπτυξη 0,7%, με θετικό πρόσημο και εξαιτίας τους καταστροφικού σας εξαμήνου και το 2015 και το 2016 «την γυρίσατε σε ύφεση. Αυτά όμως δεν τα λέτε σήμερα».

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε 29 νέους φόρους, διόγκωσε το ιδιωτικό χρέος, και κατακρεούργησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). «Η κυβέρνηση παίρνει 10 και δίνει ένα" σημείωσε εξηγώντας πως έχει πάρει μέτρα 9,5 δισ. και άλλα 500 εκατ. από την περικοπή του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , ενώ μοιράζει 1 δισ. ευρώ», όπως ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε