Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με «προεκλογικό άρωμα»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με «προεκλογικό άρωμα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:23 Δημιουργία 28/11/18, 12:31

Την ώρα που εντείνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο, η κυβέρνηση ανοίγει περαιτέρω τη «βεντάλια» των παροχών, ανακοινώνοντας το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά 6.000 ανέργους.

Το πρόγραμμα, ωστόσο, βασίζεται σε ένα μοντέλο αύξησης της απασχόλησης και της κατανάλωσης μέσω της υπερφορολόγησης και των κοινωνικών παροχών, το οποίο δεν θεωρείται αρωγός της ανάπτυξης της χώρας.

Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00. Αφορά απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητα, ηλικίας έως 39 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι άνεργοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

α. να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από το αρμόδιο ΚΠΑ, όσο και κατά την πρόσληψή τους

β. να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης

γ. να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα και

δ. να είναι ηλικίας έως 39 ετών (να διανύουν έως και το 40ο έτος της ηλικίας τους), κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

‘Όσων αφορά τις αιτούντες επιχειρήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Αίτηση υπαγωγής μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα στους τομείς:

α. Μεταποίηση-Βιομηχανία

β. Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (τηλεπικοινωνίας, υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας)

γ. Υλικά-Κατασκευές (κατασκευές) και

δ. Εφοδιαστική αλυσίδα (μεταφορά και αποθήκευση)

ε. Επιχειρήσεις, ανεξάρτητα με το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, που θα δημιουργήσουν νέα/ες θέση/εις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής. Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις και ειδικότητες πληροφορικής περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

Αν σου άρεσε κάνε