BBG: Στα σκαριά ν/σ για τον «καθαρισμό» τραπεζών από τα προβληματικά στοιχεία

BBG: Στα σκαριά ν/σ για τον «καθαρισμό» τραπεζών από τα προβληματικά στοιχεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:36 Δημιουργία 28/11/18, 14:33

Νομοσχέδιο, που αμβλύνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, όταν αυτές θα βάλουν «πωλητήριο» στα προβληματικά χαρτοφυλάκια, ετοιμάζει μερίδα ευρωβουλευτών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο προσανατολίζεται προς έγκριση από την ΕΕ.

«Θα καταστήσει ευκολότερο για τις τράπεζες να εκκαθαρίζουν τους ισολογισμούς τους από τα “κακά” στοιχεία, χωρίς να επηρεάζεται η ικανότητα χρηματοδότησης της οικονομίας», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο, που επικαλείται το πρακτορείο.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο θα αφορά τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά τις 23 Νοεμβρίου του 2016. Οι διατάξεις του θα λήγουν τρία χρόνια, αφότου έχουν τεθεί σε ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των τραπεζών σ’ αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση, αποτελεί η πώληση άνω του 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το επίμαχο σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε