Κορκίδης: Να εκμεταλλευτούμε τις διεθνείς εμπορευματικές ροές

Κορκίδης: Να εκμεταλλευτούμε τις διεθνείς εμπορευματικές ροές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 01/12/18, 19:39

«Η οικονομία έχει μεν δείξει σημάδια βελτίωσης, αλλά χωρίς αυτά να έχουν περάσει ακόμα στην καθημερινότητα της κοινωνίας. Κυριαρχεί ακόμη η αβεβαιότητα στην αγορά, η οποία ενισχύεται περισσότερο, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εκλογικό κύκλο με εντεινόμενο πολιτικό ανταγωνισμό, ο οποίος μπορεί να στείλει αντιφατικά μηνύματα για τις δεσμεύσεις της οικονομικής πολιτικής και να διαταράξει τις ευνοϊκές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί».

Αυτά υποστήριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο πάνελ: «Η επόμενη μέρα για την εθνική οικονομία με γνώμονα την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics», του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Logistics, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η μεταμνημονιακή περίοδος είναι κρίσιμη και ενδέχεται να αποδειχθεί εξίσου δύσκολη με την περίοδο των τριών μνημονίων. «Πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο να εφησυχάσει όποιος μικρομεσαίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και θα είναι τραγικό λάθος να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι τα δύσκολα πέρασαν. Στόχος μας σήμερα είναι η εκμετάλλευση των διεθνών εμπορευματικών ροών, ώστε η ελληνική επιχειρηματικότητα να αντλήσει την αξία που της αρμόζει. Να δημιουργήσει πλούτο, ο οποίος θα προσδώσει στην εθνική οικονομία αξία και θα ενδυναμώσει την κοινωνία, βγάζοντάς την από τη βαθιά κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Αν σου άρεσε κάνε