«Καμπανάκι» Σολτς για υψηλά χρέη και ποσοστά ανεργίας

«Καμπανάκι» Σολτς για υψηλά χρέη και ποσοστά ανεργίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:57 Δημιουργία 02/12/18, 13:55

«Καμπανάκι» για κινδύνους που εγείρουν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών και τα επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε κάποιες χώρες χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Όλαφ Σολτς συνέστησε συνέχιση της επαγρύπνησης και της αύξησης της διαφάνειας, μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου στο Μπουένος Άιρες, ο Σολτς επεσήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι τόσο δυναμική όσο στο παρελθόν.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένα προβλήματα από την προηγούμενη κρίση έχουν μείνει άλυτα, όπως το τεράστιο δημόσιο χρέος που βλέπαμε τότε σε πολλές χώρες, ή η υψηλή ανεργία σε κάποιες χώρες», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσαρμογή του ρυθμιστικού ελέγχου των αγορών προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια και να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Όπως είπε ο ίδιος, ζητούμενο είναι η «δίκαιη φορολόγηση», με «έμφαση στο "ελάχιστο επίπεδο φορολογίας" και το πώς θα χειριστούμε την ψηφιακή οικονομία».

Αν σου άρεσε κάνε