Το ΥΠΟΙΚ φέρνει νέο «bonus» στα ειδικά μισθολόγια

Το ΥΠΟΙΚ φέρνει νέο «bonus» στα ειδικά μισθολόγια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:21 Δημιουργία 04/12/18, 21:19

Περιορισμό στις φορολογικές επιβαρύνσεις των εφάπαξ αναδρομικών που περιμένουν εντός Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013).

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για την καταβολή εφάπαξ αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, Πανεπιστημιακούς και γιατρούς προέβλεπαν συνολικό κόστος 1,4 δισ για τον προϋπολογισμό, το οποίο μετά την παρακράτηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών περιοριζόταν σε 820 εκατ. ευρώ.

Με την προωθούμενη διάταξη τα «καθαρά» αναδρομικά για τους δικαιούχους θα είναι υψηλότερα.

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013).

Αν σου άρεσε κάνε