Κατατέθηκε η τροπολογία για τις προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:16 Δημιουργία 11/12/18, 12:14

TAGS

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α' βαθμού και τη στέλεχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.

«Προχωρούμε στη σταδιακή διόρθωση αδικιών, στην ενίσχυση κοινωνικού κράτους, στην έμπρακτη τόνωση της οικονομίας, των νοικοκυριών και την επακόλουθη ανάπτυξη της οικονομίας και της αγοράς. Η σημερινή επιλογή της μη περικοπής των συντάξεων για το 2019 δεν ήταν καθόλου δεδομένες πολιτικές επιλογές. Αντιθέτως είναι αποτυπώματα στίγματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού σχεδιασμού είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και πρόσθεσε:

«Εκμεταλλευτήκαμε με λελογισμένο τρόπο όλα τα τα δημοσιονομικά περιθώρια, που δημιουργήθηκαν από την έξοδο της χώρας από το δημοσιονομικό πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και σε συνέχεια αυτών των περιθωρίων ερχόμαστε να τα καλύψουμε παίρνοντας ευνοϊκά μέτρα. Είναι μικρά αλλά είναι και τα πρώτα βήματα γιατί σιγά σιγά ανακτούμε κομμάτι της δημοσιονομικής κυριαρχίας μας. Λόγω της εξόδου λοιπόν από το πρόγραμμα αλλά και της βιωσιμότητας του ΕΦΚΑ είμαστε σε θέση να ακυρώνουμε επώδυνα μέτρα. Ένα τέτοιο μέτρο ήταν η μείωση των συντάξεων», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, που επέμεινε: «Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων ήταν ένα επώδυνο μέτρο που σήμερα ακυρώνουμε. Είναι πολιτική επιλογή».

Αν σου άρεσε κάνε