Manpower: Το 71% των εργοδοτών δεν θα κάνει προσλήψεις στο επόμενο 3μηνο

Manpower: Το 71% των εργοδοτών δεν θα κάνει προσλήψεις στο επόμενο 3μηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:23 Δημιουργία 11/12/18, 12:18

Πάνω από 7 στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα, ήτοι το 71%, δεν σκοπεύει να κάνει κάποια μεταβολή στον αριθμό των απασχολουμένων του το προσεχές τρίμηνο, όπως προκύπτει από την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α’ Τρίμηνο 2019.

Την ίδια στιγμή, το 19% των εργοδοτών αναμένει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, ενώ το 7% να προβλέπει μείωση των θέσεων εργασίας που διατηρεί.

Σύμφωνα με την ManpowerGroup, πάρα την περιρρέουσα "στασιμότητα" στις προσλήψεις, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +18%, αποτελώντας τις υψηλότερες προοπτικές για 10 και πλέον χρόνια και παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +20%, καθώς αναμένεται να καταγραφεί η πιο ισχυρή αγορά εργασίας των τελευταίων 10 και πλέον ετών, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +11%.

Οι εργοδότες τόσο στις Μεγάλου όσο και στις Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αναφέρουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +28% και +25%, αντίστοιχα, ενώ οι Προοπτικές για τις Πολύ Μικρές επιχειρήσεις διαμορφώνονται στο +9%.

"Μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η χώρα φαίνεται να μπαίνει σε μια πιο ισχυρή και σταθερή φάση ανάκαμψης. Οι τομείς των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι ανάμεσα στους πιο αναπτυσσόμενους τομείς, ενώ παράλληλα ο Δημόσιος Τομέας δείχνει σημάδια ανάπτυξης εντός του επόμενου 3μήνου. Βάσει των στοιχείων που έχουμε από τους πελάτες μας, οι προσλήψεις στο προσεχές 3μηνο θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να υπάρχει για θέσεις πωλήσεων και εξυπηρέτησης”, δηλώνει ο κος Μπάμπης Καζαντζίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε