Παροχολογία Πετρόπουλου για νέα ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία

Παροχολογία Πετρόπουλου για νέα ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:18 Δημιουργία 13/12/18, 20:00

Σε νέες προεκλογικές εξαγγελίες προχώρησε την Πέμπτη η κυβέρνηση, με τον Τάσο Πετρόπουλο να λαμβάνει τη «σκυτάλη» των παροχών και κάνοντας λόγο για νέα ρύθμιση σχετικά με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλώντας στη Βουλή και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «θα λάβουμε νέα μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλετών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων», χωρίς ωστόσο να εξηγήσει με λεπτομέρειες ποιο είναι αυτό το σχέδιο.

«Μελετάμε νέες μορφές διευθέτησης του προβλήματος» τόνισε ο υφυπουργός. που δεν αρνήθηκε το μέγεθος του χρέους.

Μάλιστα στην παρατήρηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου για ποιο λόγο τα χρέη στο ΚΕΑΟ έχουν εξαπλασιαστεί από το 2014 και μετά ο κ. Πετρόπουλος απάντησε πως «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, όχι όμως γιατί αυξάνονται οι οφειλέτες αλλά γιατί θα πέσουν κι άλλοι, από άλλα ταμεία στην δεξαμενή του ΚΕΑΟ».

Για τις συντάξεις υπογράμμισε πως η μη περικοπή τους δεν οφείλεται στην συμφωνία των Πρεσπών αλλά στο πλεόνασμα.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των νέων συντάξεων επανέλαβε πως το νέο σύστημα δεν αδικεί τους συνταξιούχους και έφερε το εξής παράδειγμα: συνταξιούχος με 35 χρόνια ασφάλισής στην ελάχιστη ασφαλιστική βάση θα λάβει επικουρική 140 ευρώ και εφάπαξ 18.900, ενώ με το Νόμο Βρούτση θα έπαιρνε 80 ευρώ και 10.821 αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε