Πυκνώνουν τα «σύννεφα» γύρω από το διαγωνισμό για τους λιγνίτες

Πυκνώνουν τα «σύννεφα» γύρω από το διαγωνισμό για τους λιγνίτες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:03 Δημιουργία 08/01/19, 10:58

Πυκνώνουν τα «σύννεφα» γύρω από το διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, μετά την τέταρτη στη σειρά παράταση στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από την πλευρά των ενδιαφερομένων υποψηφίων έως τις 23 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση της διαδικασίας, από τους έξι υποψηφίους, τους οποίους έχει προκρίνει η ΔΕΗ, μόνο οι τρεις πιθανότατα θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για τα τρία εργοστάσια λιγνίτη και την άδεια για την κατασκευή ενός ακόμη.

Άλλη πηγή επισημαίνει, πάντως, ότι στόχος είναι τουλάχιστον τα 2/3 των 1.400 υπαλλήλων, που απασχολούνται στις μονάδες να θελήσουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ή να μετακινηθούν σε θυγατρικές του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί υποχρέωση της Αθήνας στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος, μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην συγκεκριμένη αγορά. Τη διαδικασία του διαγωνισμού επιβλέπει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν σου άρεσε κάνε