Από την 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός

Από την 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:26 Δημιουργία 08/01/19, 14:19

Από την 1η Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως σημείωσε ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας την Τρίτη στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».

«Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου»ανέφερε, προσθέτοντας ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

Ανέφερε ακόμη πως το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει «για να καταλήξουμε οριστικά». Άρα, πρόσθεσε, ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο και ακριβές.

«Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται "έγκριτους" δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα ... τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» διευκρίνισε ο κ. Νεφελούδης.

Αν σου άρεσε κάνε