Συνάντηση Μητσοτάκη με ΕΕΤ: Κρίσιμη η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΕΕΤ: Κρίσιμη η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:48 Δημιουργία 10/01/19, 13:53

Το μήνυμα πως η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας εστάλη κατά τη σημερινή συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη, αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα, Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Οικονομικών και Στέλιο Πέτσα, Διευθυντή του Γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ, συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συμφωνήθηκε ότι, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.

Αν σου άρεσε κάνε