Με βάση την εμπορική αξία ο «διάδοχος» του νόμου Κατσέλη

Με βάση την εμπορική αξία ο «διάδοχος» του νόμου Κατσέλη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:54 Δημιουργία 18/01/19, 17:32

Με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου θα γίνεται ο υπολογισμός για το αν πρέπει να ενεργοποιηθεί ή όχι η προστασία της α' κατοικίας στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, όπως διεμήνυσε πηγή του ΥΠΟΙΚ, μετά το πέρας της σημερινής ευρείας σύσκεψης του Οικονομικού επιτελείου.

Αυτή θα είναι η εισήγηση του ΥΠΟΙΚ προς τους εκπροσώπους των θεσμών, που έρχονται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Στη ίδια σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΟΙΚ, με την παρουσία τραπεζικών στελεχών, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο που λήγει τον Φεβρουάριο.

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ επέμεινε στο ότι ως βάση υπολογισμού θα τεθεί η εμπορική και όχι η αντικειμενική αξία.

Ως γνωστόν ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης των δανειστών στην Αθήνα και της δεύτερης έκθεσης των θεσμών, η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει 16 εκκρεμότητες μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση νέων Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, στο πλαίσιο της «αποκομματικοποίησης» του Δημοσίου.

Αρμόδιος παράγοντας δεν ξεκαθάρισε αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε θα δημοσιευθεί η 2η Έκθεση. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ» σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατά τις ίδιες πηγές πάντως «έχουν καλυφθεί τα 5 από 6 προαπαιτούμενα» κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στα κλιμάκια να δείξουν «κατανόηση».

Αν σου άρεσε κάνε