Τι συζήτησαν στελέχη της ΝΔ με τους θεσμούς για την οικονομία

Τι συζήτησαν στελέχη της ΝΔ με τους θεσμούς για την οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:16 Δημιουργία 21/01/19, 18:35

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση που είχαν στελέχη της ΝΔ με υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών, στο πλαίσιο των επαφών που είχε η αντιπροσωπεία των θεσμών με πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς, το πλαίσιο της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την αξιωματική αντιπολίτευση, συζητήθηκαν θέματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χρηματοπιστωτικού τομέα, εργασιακών σχέσεων και δημοσιονομικών εξελίξεων.

«Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, επαναλάβαμε τη θέση της ΝΔ ότι η έξοδος πρέπει να είναι συνεχής, σταθερή και με χαμηλό κόστος δανεισμού, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και να μην υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες» επισήμαναν από τη ΝΔ.

Ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο και οι ομόλογοί του από την ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι, τον ESM Νικόλα Τζαμαριόλι και το ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν θα έχουν αύριο το πρώτο τετ-α-τετ με κυβερνητικά στελέχη.

Η συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, μετά την επιστροφή του κ. Τσακαλώτου από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για το σημερινό Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και αύριο (17.00) θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση, ενώ στις 18.00 η συζήτηση θα αφορά στα χρηματοπιστωτικά(«κόκκινα» δάνεια, νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη»).

Τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε