«Κληρώνει» για τον κατώτατο μισθό την ερχόμενη εβδομάδα

«Κληρώνει» για τον κατώτατο μισθό την ερχόμενη εβδομάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:37 Δημιουργία 23/01/19, 14:32

Την επόμενη εβδομάδα «κληρώνει» για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ αναμένεται να πέσουν και οι σχετικές υπογραφές, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Έφη Ατσιόγλου, αφότου ολοκληρώθηκε το σημερινό ραντεβού με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση της Τετάρτης η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης.

Πηγές του υπουργείου διαμηνύουν ότι οι θεσμοί συστήνουν μία προσεχτική αύξηση, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ενστάσεις των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί εξέφρασαν τον προβληματισμός τους για τις δικαστικές «βόμβες» επί των αναδρομικών.

Αν σου άρεσε κάνε