Στις 15 Φεβρουαρίου αδειάζει η κλεψύδρα για τις εκκρεμότητες

Στις 15 Φεβρουαρίου αδειάζει η κλεψύδρα για τις εκκρεμότητες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:59 Δημιουργία 24/01/19, 10:55

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου δίνουν οι θεσμοί στην κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες, όπως προκύπτει από τα τελευταία ραντεβού των δύο πλευρών.

Ο χρονικός ορίζοντας έχει να κάνει με την ημερομηνία της ανακοίνωσης της δεύτερης έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας της Κομισιόν στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ μόλις δύο μέρες νωρίτερα το φως της δημοσιότητας θα δει και η έκθεση του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβέρνηση και τραπεζίτες θα πρέπει έως τα μέσα του επόμενου μήνα να έχουν καταλήξει για τον «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη, ενώ η ελληνική πλευρά καλείται να «τρέξει» εκκρεμή ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, με τους δανειστές να χτυπούν «καμπανάκι» για το μεγάλο project του «Ελληνικού».

Σήμερα, Πέμπτη, τα ραντεβού επικεντρώνονται στα ενεργειακά ζητήματα, στα περί Δημοσίου και στελέχωσης των γενικών γραμματέων, ενώ οι συναντήσεις θα επεκταθούν και σε πολιτικό επίπεδο για τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στην ατζέντα σαφώς βρίσκεται και το «καυτό» δημοσιονομικό μέτωπο. Περιλαμβάνει τα ρίσκα τα οποία έχουν καταγράψει οι θεσμοί αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, με κορυφαίο το θέμα των αναδρομικών που διεκδικούνται μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε