Μετά τον κατώτατο μισθό, η Αχτσιόγλου τάζει και αλλαγές στο αφορολόγητο

Μετά τον κατώτατο μισθό, η Αχτσιόγλου τάζει και αλλαγές στο αφορολόγητο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:20 Δημιουργία 30/01/19, 14:16

Μετά από την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κυβέρνηση έχει αρχίζει να υπόσχεται και τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου, που η ίδια έχει ψηφίσει για να τεθεί σε ισχύ από την αρχή του 2020, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η αύξηση των μισθών σε μία οικονομία όπως η ελληνική τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και λειτουργεί ως αναπτυξιακό μέτρο» και πρόσθεσε ότι «οι αυξήσεις σε αυτού του επιπέδου τους μισθούς είναι χρήματα που την επόμενη μέρα πέφτουν στην αγορά και στην κατανάλωση για την κάλυψη βασικών αναγκών των εργαζομένων».

Όπως είπε επίσης παρότι σημαντική, η αύξηση δεν οδηγεί σε υπέρβαση του αφορολόγητου ορίου για το 2019. Σε όσους επικαλούνται το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου το 2020, συνέστησε «να μη επενδύουν σε αυτή την αντιπολιτευτική γραμμή γιατί θα εκτεθούν, όπως συνέβη και με την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων».

Αναφερόμενη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία επανέλαβε ότι θα νομοθετηθεί τον Φεβρουάριο και θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο. «Πρόκειται για ένα μέτρο τεράστιας ανακούφισης για χιλιάδες ασφαλισμένους», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «επιπλέον, οι ασφαλισμένοι που θα έπρεπε να έχουν συνταξιοδοτηθεί γιατί έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν επειδή έχουν μεγάλες οφειλές προς τα ταμεία, μέσω αυτού του κουρέματος θα μπορούν να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώσουν τελικά το χρέος τους μέσω μιας παρακράτησης που θα γίνεται».

Αν σου άρεσε κάνε