Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό

Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:30 Δημιουργία 31/01/19, 19:26

Την άποψη πως όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό θα συνεχίζουν να θεωρούνται κάτω από το αφορολόγητο όριο εξέφρασε την Πέμπτη η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας,«όσοι επενδύουν την αντιπολιτευτική τους γραμμή στο ότι θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου το 2020, να μην το κάνουν, γιατί έχουν εκτεθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που επέμειναν και για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η αύξηση του κατώτατου μισθού δημιουργεί έναν κυματισμό αύξησης των μισθών σε όλα τα κλιμάκια.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα σχήμα τεράστιας ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που θα νομοθετηθεί τον Φεβρουάριο και θα εκκινήσει τον Μάρτιο».

Όπως είπε, εκτός από τη μείωση των προσαυξήσεων κατά 85%, θα περιλαμβάνει και κούρεμα της βασικής οφειλής, με τη μέση μείωση να φτάνει στα επίπεδα του 70%, ενώ η αποπληρωμή θα γίνεται σε έως και 120 δόσεις.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι που δεν μπορούσαν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Αν σου άρεσε κάνε