Τα τρία «τραβήγματα του αυτιού» στην Ελλάδα από το EWG

Τα τρία «τραβήγματα του αυτιού» στην Ελλάδα από το EWG

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:27 Δημιουργία 31/01/19, 21:02

Τη δυσαρέσκεια και τις παρατηρήσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει δώσει η Αθήνα μετέφεραν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο σημερινό EuroWorkingGroup.

Oι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για τη μέχρι τώρα πορεία των μεταρρυθμίσεων καθώς στη βάση της τελικής έκθεσης των θεσμών θα αποφασιστεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται αξιωματούχους που συμμετείχαν στη συζήτηση, η Ελλάδα οφείλει να κάνει περισσότερα μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν για τη μεταμνημονιακή εποπτεία στο τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποσπάσει το «πράσινο φως» για μια δόση ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο του EuroWorking Group διατυπώθηκαν ευρωπαϊκές ενστάσεις για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Επίσης, εκφράστηκε προβληματισμός για το σχέδιο προστασίας της α’ κατοικίας, αλλά και για τον ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Αν σου άρεσε κάνε