Έκκληση από τον Λιαργκόβα για τη φορολογία των επιχειρήσεων

Έκκληση από τον Λιαργκόβα για τη φορολογία των επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:58 Δημιουργία 07/02/19, 14:53

Καινούργιο «καμπανάκι» για την άμεση μείωση της φορολογίας έστειλε την Τετάρτη ο οικονομολόγος Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατά την παρέμβαση του πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών .

Ο κ. Λιαργκόβας έθεσε ως πρώτιστη προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας στο 20%, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ και τον φόρο στις επιχειρήσεις. Το κόστος της μείωσης αυτής, όπως εξήγησε, εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ, και θα μπορούσε, σύμφωνα με τον καθηγητή, να καλυφθεί από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, το «συμμάζεμα του κράτους»-χωρίς απολύσεις- και την επιτάχυνση πρωτοβουλιών όπως η επισκόπηση των δαπανών, οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κ.ά.

«Κρούοντας» τον κώδωνα του κινδύνου για τους νωχελικούς, όπως ανέφερε, ρυθμούς ανάπτυξης, σε συνδυασμό με το δημογραφικό ζήτημα και τη συνέχιση της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain), ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε ότι για να ανακάμψει η χώρα και η οικονομία χρειάζεται να μειωθούν οι στόχοι για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και η φορολογία, να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, καθώς και η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που συνδυαστικά θα συμβάλλουν επίσης στην αύξηση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων.

Αν σου άρεσε κάνε