Ο Τσάκαλωτος κάλυψε τον Δραγασάκη για την ανακεφαλαιοποίηση

Ο Τσάκαλωτος κάλυψε τον Δραγασάκη για την ανακεφαλαιοποίηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:44 Δημιουργία 07/02/19, 16:35

Το ρόλο του «πυροσβέστη» για τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ανέλαβε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον υπουργό Οικονομικών να σπεύδει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μιλώντας στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την παράταση της σύμβασης ανάπτυξης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλου», ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός για την πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες πέρασαν τα "crash test" φθάνουνε στους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Επίσης, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση, δεν μπαίνουμε στην ουσία που ανέλυσε πως βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, αλλά λέμε έχουν πρόβλημα οι τράπεζες. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπερψηφίστηκε η παράταση για το «Ελ. Βενιζέλος»

Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παράταση της σύμβασης ανάπτυξης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλου», υπέρ της αρχής της κύρωσης της σύμβασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Αν σου άρεσε κάνε