Καμία σαφή απάντηση από Παναγιωτάκη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

Καμία σαφή απάντηση από Παναγιωτάκη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:38 Δημιουργία 11/02/19, 17:34

«Παράθυρο» σε μείωση του ποσοστού της έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες άνοιξε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή τηλεόραση.

Πάντως, για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, ο ίδιος δεν έδωσε σαφή απάντηση, αφήνοντας το ζήτημα… να αιωρείται. «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες, αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε», αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Παναγιωτάκης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τιμολογίων, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Σχετικά με το «ναυάγιο» στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως σύντομα θα γίνει ο επόμενος, τονίζοντας πως η ΔΕΗ επιδιώκει την πώληση, καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα, όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως, οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης.

Αν σου άρεσε κάνε