BBG: Η Alpha Bank ετοιμάζει την πώληση κόκκινων δανείων

BBG: Η Alpha Bank ετοιμάζει την πώληση κόκκινων δανείων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 22:16 Δημιουργία 11/02/19, 22:09

Η Alpha Bank προετοιμάζει την πώληση δύο πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων που ισοδυναμούν με έως 3,5 δισ. ευρώ από κόκκινα δάνεια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το ένα από τα χαρτοφυλάκιο, με τίτλο Neptune, περιλαμβάνει 1,5 δισ. ευρώ σε δάνεια εξασφαλισμένα έναντι περιουσιακών στοιχείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο.

Η τράπεζα εξετάζει να τιτλοποιήσει το χρέος αλλά μπορεί επίσης να προχωρήσει σε απευθείας πώληση, αναφέρει η μία πηγή.

Το δεύτερο πακέτο, γνωστό εσωτερικά ως Orion, φτάνει τα 2 δισ. ευρώ σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, αναφέρουν οι πηγές.

Η προσφορά και των δύο συναλλαγών αναμένεται να γίνει το δεύτερο μισό του 2019, προθέτουν.

Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η απόφαση για το χρόνο και τη δομή των συμφωνιών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των κυβερνητικών προτάσεων για τη διευκόλυνση της διάθεσης επισφαλών δανείων. Η τράπεζα περιμένει επίσης μεγαλύτερη ορατότητα στα σχέδια για την αναμόρφωση της διαδικασίας για την προσωπική πτώχευση, σύμφωνα με τις πηγές.

Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν επισφαλή δάνεια 88,6 δισ. ευρώ από την κληρονομίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει πιο εύκολο για τις τράπεζες να προχωρούν σε πώληση της έκθεσης τους, με τα προτεινόμενα μέτρα να περιλαμβάνουν εγγυήσεις για τα πιο ασφαλή μερίδια του χρέους.

Αν σου άρεσε κάνε