Τροπολογία αυξάνει τους μισθούς στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τροπολογία αυξάνει τους μισθούς στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:29 Δημιουργία 21/02/19, 16:16

Σε συνέχεια της αύξησης του κατώτατου μισθού, η κυβέρνηση προχωρά στο ίδιο μέτρο και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και ταυτόχρονα καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/2/2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Η διάταξη, προκειμένου να μην απαιτείται αναπροσαρμογή της σε κάθε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, έχει βελτιωθεί νομοτεχνικά ώστε να αντιστοιχίζεται κάθε φορά στο ισχύον ποσό του κατώτατου μισθού.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή η κ. Αχτσιόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε