Τέσσερις μήνες πίσω πηγαίνει η μεταφορά των διαθεσίμων προς την ΤτΕ

Τέσσερις μήνες πίσω πηγαίνει η μεταφορά των διαθεσίμων προς την ΤτΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:25 Δημιουργία 25/02/19, 15:21

Κατά τέσσερις μήνες μετατίθεται η διαδικασία υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της γενικής κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Στο αιτιολογικό της νεότερης απόφασης αναφέρεται ότι «απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τη λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου».

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, οι φορείς έχουν περιθώριο έως την 1η Ιουλίου για τη μεταφορά των διαθεσίμων τους. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα, Δευτέρα.

Πάντως, και στη νεότερη απόφαση γίνεται λόγος για ποινές σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Ειδικότερα, παραμένουν σε ισχύ οι προβλέψεις της απόφασης που ορίζουν ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του φορέα με το αρχικό ή το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα μεταφοράς πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων, το ΓΛΚ δύναται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στον νόμο και αφορούν σε περικοπές επιχορηγήσεων και καθαιρέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε