Νέα επίθεση Αχτσιόγλου σε ΣΕΒ, για τον κατώτατο μισθό

Νέα επίθεση Αχτσιόγλου σε ΣΕΒ, για τον κατώτατο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:02 Δημιουργία 25/02/19, 18:59

Απάντηση στις κατηγορίες των βιομηχανικών οργανώσεων σχετικά με τον κατώτατο μισθό και των ζητημάτων των τριετιών δίνει το απόγευμα της Δευτέρας το υπουυργείο Εργασίας, με τους συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου να να υποστηρίζουν πως «ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το Υπουργείο Εργασίας τόσο με την Υπουργική Απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες.

Φαίνεται ότι ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα.

Η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση» σημειώνει το υπουργείο.

Αν σου άρεσε κάνε