Πατάει «φρένο» στις 120 δόσεις η κυβέρνηση

Πατάει «φρένο» στις 120 δόσεις η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:05 Δημιουργία 27/02/19, 15:45

Βήματα πίσω κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα όσον αφορά το ζήτημα των 120 δόσεων, «παγώνοντας» τα σχέδια για τη σχετική ρύθμιση.

Στον απόηχο των αναφορών της Κομισιόν στη δεύτερη μετα-προγραμματική της έκθεση για την Ελλάδα, το υπουργείο Εργασίας μέσω διαρροών υποστηρίζει πως πράγματι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για τις τεχνικές λεπτομέρειες επί της ρύθμισης.

Τονίζει, όμως, πως η σχετική ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Το υπουργείο σημειώνει, επίσης, ότι οι παρατηρήσεις των θεσμών και σε παλιότερες περιπτώσεις συζήτησης με την κυβέρνηση για ρυθμίσεις οφειλών είναι πάντοτε αυτού του τύπου.

Σημειώνεται πως η Κομισιόν στην έκθεσή της αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε τους θεσμούς ότι δεν θα προχωρήσει «στο εγγύς μέλλον» σε αλλαγές στις υφιστάμενες ρυθμίσεις χρεών, «καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η έκθεση αναφέρεται τόσο στις ρυθμίσεις προς την εφορία όσο και στις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν ήδη εξαγγελθεί επισήμως από το υπουργείο Εργασίας αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Για το θέμα του κατώτατου μισθού, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι η θέση της Κομισιόν είχε τεθεί στην ελληνική πλευρά και κατά την ενημέρωση που προηγήθηκε της απόφασης. Η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση και πιστεύει ότι θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία και την απασχόληση, λόγω της αύξησης ζήτησης και κατανάλωσης.

Αν σου άρεσε κάνε